Dropshipping Norge - Er det lønnsomt?


Dropshipping har vært et populært tema de siste årene, og er fremdeles populært. Hvis du er usikker på hva Shopify Dropshipping er, dreier det seg kort fortalt om å drive en nettbutikk hvor produsenten av produktene du selger i nettbutikken, blir sendt direkte fra leverandøren til kunden. Du som nettbutikk eier trenger ikke betale for varen før kunden har, og du trenger heller ikke å sende pakken selv - kanskje ikke så rart at dropshipping er så populært? 

  • Kjøp mitt kurs nå til kun 499kr før 1499kr. Steg for steg kurs om hvordan du setter opp en profesjonell nettbutikk, finner gode produkter og selger godt. 

Enkelte land er bedre tilrettelagt for Dropshipping, da spesielt USA, men hvor godt kan en Shopify Dropshipping side fungere i Norge? Jeg skal gå igjennom fordelene og ulempene Shopify Dropshipping i Norge.

Før vi starter med å se på fordelene og ulempene, skal jeg gå igjennom hvorfor Shopify er godt tilrettelagt for dropshipping. Først og fremst er det utrolig enkelt å sette opp en Shopify nettbutikk, uavhengig om det er varelager eller dropshipping som er tanken. 

Når det kommer til dropshipping med Shopify kan det settes opp på få minutter, ved å laste ned Oberlo, en applikasjon i Shopify AppStore. Du for tilgang til millioner av produkter og du kan i tillegg importere produkter direkte fra Aliexpress. Med andre ord har du millioner av varer du kan selge, i din egen nettbutikk. Det er ikke vanskelig å forstå av dropshipping har tatt helt av. La oss gå igjennom fordelene og ulempene for å få en full oversikt over om det lønner seg å drive Shopify Dropshipping i Norge. 

 

Shopify Dropshipping i Norge - Partner | GrunderKlepp.no

Fordeler med Shopify Dropshipping i Norge

Vi har allerede gått igjennom noen av de største fordelene, blant annet at du ikke trenger å betale for varen, kunden har kjøpt den i nettbutikken. Dermed er det ingen risiko i forhold til varelager. Men som entreprenør har man lært at uten risiko, er det ingen gevinst - vell med Shopify Dropshipping stemmer ikke dette helt. 

 En annen fordel er at du ikke har behov for et varelager og du trenger ikke å tenke på vare telling eller pakking og sende bestillingene. Du kan fokusere fullt og helt på annonsering og kundeservice. La produsenten ta seg av det som er mest slit, mens du kan fokusere på å eskalere nettbutikken. 

Shopify Dropshipping er også helt ypperlig for å teste nye produkter og se hvordan disse konverterer (selger). Blir det ikke noen salg, blir det heller ingen utgift for deg, eventuelt bare beløpet som er blitt brukt på annonsering. 

Dersom et produkt konverterer svært godt, vil jeg anbefale å ta inn et varelager med dette slik at du kan tilby enda bedre service i forhold til levering. Du vil forstå hvorfor dette vil lønne seg, etter å ha lest ulempene med Dropshippig i Norge. 

Ulemper med Shopify Dropshipping i Norge

Det er alltid noen ulemper, det er det med alt, men hva er ulempene med å drive Shopify Dropshipping i Norge? Vell, den største ulempen er leveringstiden, da produsentene av varene ligger i Asia og for at butikken skal være profitabel sendes pakkene med billigste frakt alternativet (dette kan du selv velge), og leveringstiden er alt fra 10-30 dager. 

En annen ulempe er at du som nettbutikk eier ikke har direkte kontroll på levering, men er avhengig av at produsenten gjør en god jobb. Hvis pakken blir borte på veien, kan det bli litt styr dersom du ikke er en grei nettbutikk eier og refunderer beløpet. Ønsker du ikke dette, må varen bestilles fra produsent igjen, og kunden må vente enda lenger på sin bestilling. Du kan alltids kreve refusjon fra produsenten for den tapte pakken, men min anbefaling er å ordne opp med kunden først og heller ta det med produsenten senere. 

TIPS:

Dersom nettbutikken vokser kan du alltid ta direkte kontakt med produsenten for å se på en spesiell avtale i forhold til levering. Da har du løst den største ulempen med dropshipping. 

Produktbilder og videoer/bilder i forhold til annonsering på Facebook, Instagram, Snapchat og TikTok blir litt mer tungvint. Et alternativ er å høre med produsenten om de kan sende deg unike og profesjonelle bilder, hvis ikke det er mulig har jeg en raskt løsning til deg. Og det er å bestille produktene til seg selv og ta profesjonelle bilder og videoer for annonsering. 

Det er meget stor gevinst i å ta egne bilder, slik at nettbutikken og annonsene har unike bilder. Alle som handler på nett, ser på produktbildene da dette er en av de eneste vurderingene de har om produktet. Så gjør denne delen bra, og du er et steg nærmere sukess med Shopify. 

 

Oppsummering for Shopify Dropshipping i Norge

- Enkelt å drifte

- Nesten ingen riskio

- Ikke behov for varelager

- Tilgang til millioner av produkter

- Stort potensialet for å tjene mye penger.

- Trenger ikke å pakke og sende bestilling, og heller fokusere på kundeservice og markedsføring. 

Negativt:

Det er litt lang leveringstid fra produsent til kunden og du har ikke direkte kontroll på når pakken blir sendt og må stole på at produsenten sender pakken raskt. 

Alt i alt er vil Shopify Dropshipping i Norge fungere godt dersom du finner et populært produkt som tilbyr fraktmetoden ePacket. ePacket er en internasjonal leveringsmetode som bruker av tusenvis av Shopify Dropshippere både i Norge og hele verden. Både billig og ikke aller verst leveringstid. 


Jeg har nylig lansert en komplett guide til hvordan du kan oppnå suksess med Shopify Dropshipping i Norge og tjene penger fra sofaen. Finn ut mer her.

Shopify Dropshipping i Norge - Suksess